• Šta je Error 404?

  Šta je Error 404?

  Error 404 je standardizovani HTTP statusni kod. Ova poruka se šalje sa servera prisutnog na mreži, browseru - pretraživaču koji je poslao HTTP zahtev.

  Detaljnije
 • Prelazak sa HTTP na HTTPS

  Prelazak sa HTTP na HTTPS

  Nakon instaliranja SSL sertifikata, Vaš web sajt je dostupan preko HTTP i HTTPS protokola. Međutim, bolje je koristiti samo HTTPS, jer on šifrira i osigurava podatke Vašeg sajta.

  Detaljnije
 • HTTP ili HTTPS: U čemu je razlika?

  HTTP ili HTTPS: U čemu je razlika?

  HTTPS je HTTP sa šifrovanjem. Jedina razlika između ova dva protokola je ta što HTTPS koristi TLS (SSL) za šifrovanje uobičajenih HTTP zahteva i odgovora. Kao rezultat, HTTPS je daleko sigurniji od HTTP-a. Web sajt koji koristi HTTP u svom URL-u (linku) ima http://, dok web sajt koji koristi HTTPS ima https://.

  Detaljnije
 • Šta je .htaccess i kako omogućiti vidljivost u direktorijumu?

  Šta je .htaccess i kako omogućiti vidljivost u direktorijumu?

  Datoteka .htaccess (hipertekstualni pristup) je konfiguraciona datoteka na nivou direktorijuma koju podržava nekoliko web servera, a koristi se za konfiguraciju problema sa pristupom web lokaciji, kao što su preusmeravanje URL adresa, skraćivanje URL adresa, kontrola pristupa (za različite web stranice i datoteke) i jos mnogo toga.

  Detaljnije
 • Prednosti internet prodaje

  Prednosti internet prodaje

  Zbog brzog razvoja tehnologije, poslovne organizacije (prodavci, privredna društva) su unapredile način prodaje robe tako što su pored tradicionalnih metoda, uključili internet prodaju robe (web-shop/internet prodavnicu).

  Detaljnije
 • Google oglasi - Sve što je potrebno da znate (2024)

  Google oglasi - Sve što je potrebno da znate (2024)

  Ako ste vlasnik preduzeća ili oglašivač koji želi da koristi Google oglase za oglašavanje na internetu, potrebno je da znate kako ova usluga funkcioniše.

  Google oglasi su najpopularnija marketinška metoda sa plaćanjem po kliku, koja deluje na osnovu određenih principa.

  Detaljnije