Šta je responsive web dizajn?

Kako web stranice mogu pratiti milione ekrana, s obzirom da tehnologija stalno napreduje i promene se dešavaju svakodnevno?

Odgovor je u responsive dizajnu.

Odgovarajućim dizajnom web stranica Vaš web-sajt (i njegove stranice) mogu se prilagoditi i pružiti najbolje iskustvo korisnicima, bilo da su na računaru, laptopu, tabletu ili pametnom telefonu.
Da bi se to ipak dogodilo, vašem web-sajtu potreban je responsive dizajn.

Primer Responsive dizajn

Responsive web dizajn funkcioniše putem kaskadnih tablica stilova (CSS) koristeći različite postavke za posluživanje različitih svojstava stila, zavisno od veličine ekrana, orijentaciji, rezoluciji, mogućnosti boje i drugim karakteristikama korisnikovog uređaja. Nekoliko primera CSS svojstava koja se odnose na responsive web dizajn uključuju prikaz i medijske upite.

Kako proveriti da li je Vaš web-sajt responsive?

  • Otvorite Vaš web-pretraživač (Browser)
  • Idite na Vaš web-sajt
  • Pritisnite CTRL+SHIFT+M
  • Pogledajte svoju stranicu iz perspektive za mobilne uređaje, tablete ili bilo koje druge radne površine.

Možete koristiti i besplatan alat kao što je Google-ov mobilni test za proveru jesu li stranice na vašoj web lokaciji prilagođene mobilnim uređajima.

Zašto je responsive web dizajn bitan za web dizajnere i vlasnike firmi?

Evo nekoliko prednosti:

  • Jedna web lokacija za svaki uređaj: Bez obzira gleda li se sa 50-inčnog TV-a ili sa ekrana vašeg Android telefona, web stranica će biti konfigurirana za optimalno zadovoljstvo gledanja.

  • Optimalan dizajn za uređaj: Prilagodljiv pristup web dizajnu sve slike, fontovi i drugi HTML elementi biće na odgovarajući način umanjene/povećane bez obzira na veličinu ekrana koju korisnik ima.

  • Nema potrebe za preusmeravanjem: Ostale mogućnosti dizajniranja za više uređaja zahtevaju korišćenje preusmeravanja kako bi se korisnik poslao na odgovarajuću verziju web stranice. Bez potrebe za preusmeravanjem, korisnik može pristupiti sadržaju koji želi pogledati što je brže moguće.

Da biste videli kako deluje responsive web dizajn, pristupite internetu sa svog pametnog telefona ili nekog drugog uređaja i pregledajte web stranice našeg sajta - Finansijski biro D.O.O.
Primetite kako stranice menjaju izgled kako bi stale na Vaš uređaj?

Ako tražite profesionalnu pomoć kada je reč o responsive dizajnu. Nudimo usluge izrade web-sajtova.
Klikom na dugme možete pogledati neke od paketa koje možemo da Vam ponudimo (svi naši sajtovi su RESPONSIVE), a specificne zahteve možete poslati ukoliko kliknete na dugme za upit za izradu sajta.

PAKETI UPIT